;
karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva

#1149 - Vanha Vaasa ja Vaasa

Vanhassa Vaasassa kirkon v.1500 rauniot + Komea Mustasaaren kirkko, entinen hovioikeus + Falanderin talo joka toimii museona.

Falanderin talo on ainoa Vaasan palolta 1852 säästynyt talo joka on sen ajan rikkaan ökytalo.

Uuteen Vaasaan matkaa Vanhasta Vaasasta 8 km.

Vaasan seudulla on maailmaperintöalue !

Maailmanperintöalue alkaa Raippaluodon sillalta ja jatkuu siitä 30 km saaren kärkeen + merialue päälle. Koko saari ja saaressa hienoja pyöräilymaisemia.

Katso muutkin linkit Vaasan seudulla täällä, olen ne esitellyt erikseen. Tule Vaasaan lomalle ja ota fillari mukaan !

Vanhasta Vaasasta Kyrönjoelle on kauniita jokivarsia Vähänkyrön kirkolle 25 km syömään eväitä ja siinä on kauppa ja baarikin. Nuijasodan ensikahakan muistomerkki ja vanha aitta. Vaasasta Vähänkyröön n. 25 km kelpo tietä, tosin välillä kapea.

Vaasan rannoilla on pyöräteitä ja käy Bragen ulkomuseossa joka sijaitsee rannalla 2 km camping alueelta. Tori on Camping alueelta myös n.2 km. Vaasan kaupunki on camping lomailijan paratiisi. Vaskiluodon saarella on viiden tähden camping, huvi- ja vesipuisto, loistohotelli Rantasipi + kylpylä Tropiclandia, todella erinomainen minigolf, uimarannat, kuntorata metsässä ja kaupungin keskusta lähellä kävelymatkan päässä camping alueesta. Katso kaupungin matkailusivuilta lisää. Kaksi miehitettyä matkailuinfoa keskustassa ja karttainfo Vaskiluodon sillalla.

Raippaluodon sillalle 20 km camping alueelta ja Stundarsin käsityöläiskylään n.15 km.

Katso kaikki linkit mitä on karttamerkinnöissä täällä Vaasan alueella -lähistöllä !

Kun olen itse pyöräillyt muuallakin silmäni avautuivat huomaamaan miten hieno vaasanseutu/ kotikaupunkini on matkailijalle !

Vaasa Lähetetty 30.10.2012 Nähty 2431 kertaa


Toteutus:   webguru logo