;
karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva karttamerkintä kuva

#1765 - Kuninkaantie (Vaalimaa - Helsinki - Turku)

Kuninkaantie on varmasti yksi kauneimmista retkipyöräilyreiteistä koko Suomessa.

Kuninkaantie on alun perin Pietarista aina Bergeniin saakka jatkuva postireitti, jota pitkin ovat aikojen saatossa kulkeneet kuninkaiden ja tsaarien lisäksi niin kauppiaat, piispat, porvarit, taiteilijat kuin sotilaatkin. Sen varrella sijaitsevat keskiaikaiset kirkot, upeat kartanot, maalaukselliset ruukit ja viehättävät satamakaupungit ovat olennainen osa Suomen historiaa.

Pyöräilemään reitille voi lähteä oikeastaan mistä kohdasta tahansa, koko reitillä on paljon mielenkiintoista nähtävää. Koko reitti on päällystetty ja se kulkee pitkin rauhallisia maanteitä tai museoteitä. Reitillä on myös pitkiä matkoja pyörätietä (etenkin pk-seudulla ja sen itäpuolella olevalla reitillä). Reitillä on paljon edullisia b&b majapaikkoja, joita voi varata netin yleisimpien varaussivustojen kautta.

Tärkeimpiä nähtävyyksiä reitin varrella on mm. vanhat satamakaupungit, Turun, Mustion ja Raaseporin linnat, Fiskarsin ja Billnäsin ruukit, Porvoon ja Haminan vanhat keskustat, Paimion ja Traskändan kartanot, sekä useat luolat ja kaivokset reitin lähellä.

Kuninkaantie on osa Pyöräillen Suomessa pyöräreitistöä ja siitä on saatavilla myös paperikartta.

Lisätietoa:

Kuninkaantien yhdistyksen sivut: https://www.kuninkaantie.info/

Retkipaikassa: https://retkipaikka.fi/kuninkaantie/

Wikipediassa: https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuninkaantie

Lähetetty 25.04.2020 Nähty 20048 kertaa

Jaa: facebook icon twitter icon

Toteutus:   webguru logo