Etusivulle

Fillaristit uudistuu

featured image

Fillaristit-palvelu on nyt uudistettu kokonaan monen vuoden hiljaisen jakson jälkeen. Mennyt muutamat viime viikot tiukasti koodamisen parissa, mutta nyt alkaa olemaan valmista. Olen tehnyt sivuston käytännössä kokonaan uusiksi, ainoastaan data on säilynyt samana aikaisemmalta sivustolta.

Jos Fillaristit ei ole ennestään tuttu niin kannattaa lukaista tietoa palvelusta -sivu, jossa kerrottu vähän paremmin tästä sivustosta ja sen taustasta

Mikä on muuttunut?

  • Sivustosta on tehty ”responsiivinen” eli sivuja pitäisi voida nyt käyttää sujuvasti kaikenlaisilla päätelaitteilla (pc, tabletti, kännykkä)
  • Kaikki karttamerkinnät on käyty läpi ja niistä on poistettu kaikki vanhentuneet ja muuten turhanpäiväiset
  • Kategorioiden nimiä on muutettu, osa on poistettu ja muutama tullut lisää
  • Keskustelufoorumia on yksinkertaistettu niin, että eri foorumit on poistettu ja nyt kaikki viestit on yhdessä listassa
  • ”Kuvat”-sivu on tullut uutena ja se tarjoaa vaihtoehtoisen näkymän karttamerkintöihin koostamalla kaikki merkintöihin liitetyt kuvat
  • Blogi on myös tullut osana uudistusta, olen suunnitellut että kirjoittaisin blogiin jatkossa vähintään kerran kuukaudessa
  • Automaattinen sähköpostin lähetys uusista kommenteista ja foorumiviesteistä
  • Facebook-kirjautuminen
vanhat_sivut

Kuvakaappaus vanhoista sivuista

Mitä seuraavaksi?

Aikomukseni olisi vielä jatkaa palvelun kehittämistä ja lisäillä uusia toimintoja (sitä mukaan kuin minulla on aikaa). Tässä joitain ideoita toiminnoista, joita sivustolle voisi toteuttaa:

  • Merkintöjen tekeminen helposti mobiilisti. Olisi aika kätevää, jos karttamerkinnän voisi tehdä suoraan kännykällä ja suoraan ”tien päältä”. Tässä pitäisi pystyä tietenkin hyödyntämään kännykän GPS:ää ja kameraa.
  • Reittien ”piirtäminen” kartalle. Toistaiseksi on mahdollista lisätä reittejä vain tallennettujen reittien muodossa, mutta tätä voisi vielä kehittää niin että reittejä voisi itse piirtää kartalle. Mm. maastopyöräilykäytössä tämä olisi todella hyvä toiminto, kun käyttäjät voisi yhdessä piirtää hyvät maastopyöräpolut kartalle ja jakaa ne muille.

Lähetä palautetta!

Kannatttaa ehdottomasti lähettää palautetta, vain palautteiden perusteella voin tietää mikä on sivuilla pielessä ja mitä pitää korjata. Jos huomaat siis sivuilla esim. jonkin bugin, kannattaa lähettää palautetta vaikka samantien, niin saan sellaiset korjattua asap. Palautetta sivuista voi lähettää joko sähköpostilla, palautelomakkeella, keskustelufoorumilla tai kommentoimalla vaikka tätä blogia.

Toteutus:   webguru logo