;

#722 - Kävelytie - välillä Niemikatu - Amurinkatu

Sarjassamme Amurin kävelytiet, täysin turvalliseen pyöräilyyn soveltuva kävelytie välillä Niemikatu - Amurinkatu (jatkuu aina tosin Kortelahdenkadulle).

Jostain syystä Amurissa kulkee aina rinnan toisistaan yhdistetty kevyen liikenteen väylä samaan suuntaan, ja sitten erillinen kävelytie. Tämä on omituinen jako, jalankulkijat saavat tulla siis jokaiselle väylälle, mutta pyöräily on sallittu näillä levydeltään ja olosuhteiltaan lähes identtisillä väylillä vain ns. joka toisella.

Tämän kaltaiset järjestelyt eivät varmaankaan perustu järkisyihin, vaan johonkin tunnetason asiaan, josta en ole vielä päässyt perille.

Tampere voisi osoittaa siirtymisensä nykyaikaan ja pyöräilymyönteisyytensä viimeinkin toivottamalla pyörällä liikkujat tervetulleiksi näille omituisille ekslusiivisille-kävelyteillensä vaihtamalla liikennemerkit toisiin. Helpoin tapa kasvattaa pyörätieverkkoa on avata näitä ns. suljettuja väyliä polkupyörille, jos kyseessä on täysin olosuhteiden puolesta pyöräilyyn soveltuva väylä.

Tampere Lähetetty 12.08.2011 Nähty 2499 kertaa

Jaa: facebook icon twitter icon

Toteutus:   webguru logo