;

#588 - Epilä - Nahkatehtaankatu - Leikkipuisto/Uimaranta

Epilän Nahkatehtaankadun yhdistetyltä kevyen liikenteen väylältä tulisi esim. minun tapauksessani lastansa lastenistuimessa pyörällä puistoon kyyditsevän aikuisen taluttaa polkupyöränsä jyrkkään alamäkeen kohti leikkipuistoa/lasten uimarantaa.

Uskoisin, että tämä pyöräilykielto tässä puistossa johtuu painavista turvallisuussyistä, joiden taustalla on jokin korkeampi tietämys, koska samankaltaisia jalankulkumerkintöjä harrastetaan muissakin Tamperelaisissa leikkipuistoissa.

Väittäisin, että pyöräilyn voi tässäkin tapauksessa sallia, koska useimmissa pyörissä on toimivat jarrut ja kyseisen alamäen laskeutuminen on huomattavasti turvallisempaa pyörän selässä, kuin sitä taluttaen. Jalankulkuväylän merkintä ei myöskään, esim. hillitse alle 12-vuotiaiden silmitöntä kaahaamista puiston mäessä.

Kyseinen ranta/leikkipuisto ei myöskään tarjoa mitään todellista pysäköintimahdollisuutta pyörille, vieressä (katunäkymä) on päällystettyjä pysäköintiruutuja autoille, vaikka kyseessä on ns. lähileikkipaikka. Olisi kohtuullista, että rannoilla ja puistoalueilla olisi aina jokin paikka jonne pyörän saa järkevästi pysäköityä.

Tampere Lähetetty 26.06.2011 Nähty 2950 kertaa

Jaa: facebook icon twitter icon

Toteutus:   webguru logo