;

#286 - Pyöräilykielto Karjalankadun pohjoislaidassa

Keskustasta Möysään päin ajettaessa tien vasemmassa laidassa oleva kevyen liikenteen väylä muuttuu jalkakäytäväksi Leppäsen Pyörän kohdalla ja pyöräilijät ohjataan valottoman suojatien yli toiselle puolelle. Erityisesti ruuhka-aikaan tästä on vaikea päästä yli pyörää taluttaen, koska autoilijat eivät noudata laisinkaan suojatiesääntöjä.

Pyöräilykielto tien vasemmassa laidassa ei ole mielestäni perusteltu, koska kyse on loivasta ylämäestä, jossa vauhdit tuskin nousevat kovin korkeiksi keskivertopolkijoilla. Turvallisuutta lisää myös se, että pyörällä ajetaan ajoradan puoleisessa reunassa, jolloin esimerkiksi talojen pihoista poukkoilevat autot eivät aiheuta samanlaista vaaraa kuin tien oikeassa laidassa.

Kielto hankaloittaa ikävästi pyöräilyä tällä välillä, koska oikeasta laidasta on vaihdettava takaisin vasempaan laitaan taas hetken kuluttua pyörätien päättyessä ennen Möysän ostoskeskusta. Pelkästään tien ylittämiseen kahteen kertaan menee ruuhka-aikoina monesti jopa kymmenen minuuttia ja valottoman suojatien kohdalla sattuu vaaratilanteita jatkuvasti autoilijoiden piittaamattomuuden vuoksi.

Toivoisinkin, että Karjalankadun pohjoislaidassa oleva kevyen liikenteen väylä muutettaisiin kaksisuuntaiseksi pyörätieksi.

Lahti Lähetetty 26.03.2011 Nähty 2423 kertaa

Jaa: facebook icon twitter icon

Toteutus:   webguru logo